Web Analytics Made Easy - Statcounter

آریزو ۶ پرو سدان جدید لوکس چینی محصول شرکت چری است که با برند فونیکس به تازگی میهمان بازار خودروی کشور شده است. این خودروی جدید از امکانات پیشرفته و به روزی برخوردار است و از برادر بزرگتر خود یعنی آریزو ۶ یک گام جلوتر است.

در تیرماه ۱۴۰۱ بنابر اطلاع رسانی شرکت مدیران خودرو مراسم تست درایو این خودروی تازه وارد چینی در پیست آزادی تهران با حضور کارشناسان خودروی کشور و خبرنگاران این حوزه انجام شد که بازخوردهای مثبتی از تجربه رانندگی با این خودری لوکس چینی در فضای رسانه های کشور به گوش رسید که در این خبر به تحلیل این اخبار میپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نگاه کردن به آریزو ۶ پرو، یک نمای کلی از آریزو ۶ قدیمی را می بینیم که هم اکنون با دریافت یک فیس لیفت و یک پسوند پرو، چهره ای به روز تر و جدید به خود گرفته است.

در نمای جلوی این خودرو، اولین چیزی که نظرات را به خود جلب میکند جلوپنجره بسیار بزرگ آن است که از لحاظ ابعاد شبیه به سایر کراس اور های این کمپانی نظیر تیگو ۷ پروست، اما دیگر خبری از طرح کهکشانی نیست و تنها یک سری خطوط عمودی گرافیک داخلی جلوپنجره را تشکیل می دهند.

در نمای کناری اما تغییری نسبت به نسخه قبلی به چشم نمی خورد و همان طراحی چری آریزو ۶ را عینا در فونیکس آریزو ۶ پرو رو مشاهده می کنیم.

در نمای عقب چهره آریزو ۶ پرو کاملا پخته تر شده و هم اکنون شاهد چراغ های به هم پیوسته ای هستیم که مانند تمام محصولات سری Pro چری، گرافیک داخلی آن ها تم مشکی رنگ دارد. تنها ضعفی که در این نما احساس می شود سر اگزوز های قلابی هستند که دیگر تبدیل به یک امضا برای خودروسازان چینی و عادت برای ما شده اند!

بعد از بررسی ظاهر خودرو به سراغ کابین آن می رویم. می توان گفت که نشستن روی صندلی آریزو ۶ پرو و در دست گرفتن فرمان D کات آن احساس خوبی به راننده می کند زیرا محصول جدید مدیران خودرو نه تنها طراحی داخلی جذابی دارد، بلکه کیفیت متریال استفاده شده در کابین آن نیز قابل قبول است و جای چندانی برای گله باقی نمی گذارد. یکی از تغییرات مثبتی که در این خودرو نسبت به نسخه قبلی دیده می شود، تغییر پنل سیستم تهویه مطبوع به مدل نیمه لمسی است که به سهولت کار کردن با آن افزوده و کابین را زیباتر کرده است. اما از طرف دیگر در نسخه پرو، چری اقدام به استفاده از یک صفحه نمایش دیجیتال به جای پشت آمپر آنالوگ کرده که با وجود دقت زیاد و امکانات فراوان، زیبایی کلاستر آنالوگ را درون خود ندارد.

آپشن هایی مانند شارژر وایرلس، صندلی برقی راننده، گرمکن صندلی های جلو، کی لس استارتر، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم تهویه مطبوع خودکار، نورپردازی ۶۴ رنگ داخل کابین، کروز کنترل و سانروف برقی از جمله امکانات رفاهی بارزی هستند که در چری آریزو ۶ پرو قابل دسترسی اند.

از طراحی ظاهری و کابین  این خودرو که بگذریم آنچه زیر کاپوت این خودروست نظر ما را به خود جلب میکند. یک پیشرانه ۱.۵ لیتری!

 این موتور ۱.۵ لیتری توربو که روی اکثر محصولات جدید چری و فونیکس قرار گرفته است، از لحاظ عملکردی درسطح خوبی قرار دارد و در تست رانندگی ماشین های جدید این خودروساز که اکثرا در پیست آزادی انجام شدند، نشان داده که بازده مناسبی دارد.

بدلیل استفاده از سیستم air-to-water جهت خنککاری هوای ورودی به این موتور توربو، افت توان کمی بعد از فشار طولانی مدت به آریزو۶ پرو در پیست آزادی شاهد بودیم و هماهنگی مناسب این موتور با جعبه دنده ۹ سرعته CVT جدید باعث می شود ذات نچندان جذاب این نوع گیربکس برای راننده آزار دهنده نباشد. همچنین استفاده از این گیربکس بجای جعبه دنده ۲ کلاچه که روی برخی از محصولات قدیمی این خودروساز وجود داشت، کارایی خودرو را بالاتر برده و بدلیل برخی پیچیدگی ها در استفاده از گیربکس DCT، می تواند جایگزین مناسبی برای آن باشد.

موردی که در تست این خودرو روشن بود، عدم سازگاری آن با بنزین معمولی بود؛ بگونه ای که در بررسی یکی از خودرو های روز تست درایو که بنزین معمولی به آن زده بودند صدای ناک موتور به وضوح بگوش می رسید.

بررسی سیستم تعلیق از نظر نرمی و راحتی سواری در مسیر پیست که مسیری هموار و بدون چاله یادست انداز است عملا ممکن نیست؛ سیستم تعلیق در آریزو ۶ قدیمی عملکردی نسبتا خشک دارد و کوبش های آن از راحتی سواری کم می کند که باید در تست جاده ای دید آیا اصلاحی در آن برای آریزو۶ پرو صورت گرفته است یا نه؛ اما از نظر فرمانپذیری و هندلینگ آریزو۶ پرو در سطح معقول و همرده با سدان های کره ای همین کلاس عمل می کند؛ این بدان معناست که نباید انتظار یک خودروی اسپرت را از آن داشته باشیم، خصوصا که سیستم تعلیق عقب مورد استفاده از نوع سالید و نیمه مستقل است، اما برای خودرویی در این کلاس که خانوادگی محسوب می شود پاسخگو است و حس عدم تعادل که گاها در مینی کراس اور های همین خودروساز در پیست آزادی با آن مواجه بودیم، در آریزو۶ پرو وجود نداشت.

بعد از فشردن دکمه استارت نوبت به رانندگی با این سدان جذاب چینی است. پشت فرمان آریزو ۶ پرو، مطابق انتظار همان حس و حال آریزو ۵ جدید را تجربه کردیم با یکسری تفاوت های جزئی، عملکرد موتور و جعبه دنده با وجود اشتراک با محصولاتی مثل تیگو ۷ پرو و X۵۵ و حتی مدل قبلی آریزو ۶، هماهنگ تر و رضایت‌بخش تر بنظر می‌رسید و در کل قوای حرکتی راضی کننده ای را شاهد بودیم، همچنین بنظر می رسد کیفیت عایق بندی و وضعیت ورود صدا به کابین هم بهبود داشته، پایداری خودرو حین عبور از پیچ‌ها اما تفاوت مشهودی با مدل قبلی پیدا نکرده است. در کل همچنان بنظر می‌رسد که آریزو ۵ توربوی جدید، یک گزینه جذاب مشابه، با قیمت و البته امکانات محدود تر هست که می‌توند بیشترین رقابت را با آریزو ۶ پرو داشته باشد.

پسوند " پرو " در محصولات مدیران خودرو همیشه سطح بالاتری از نظر تجهیزات ایمنی و رفاهی و مشخصات فنی نسبت به نسخه‌های معمولی را شامل شده و آریزو ۶ پرو نیز از همین قاعده پیروی می‌کند. به همین جهت از نظر قیمت نسبت به نسخه معمولی خود قطعا گران‌تر خواهد بود و باید با رقبای سرسختی همچون بهمن ریسپکت پرایم، مکث موتور تیارا، مزدا ۳ جدید، هیوندای النترا و کیا سراتو در بازار خودروهای کارکرده رقابت کند. برگ برنده فونیکس آریزو ۶ پرو نسبت به این رقبا را شاید بتوان تنها در امکانات رفاهی بیشتر و طراحی مدرن‌تر دید چراکه در بخش فنی و کیفیت رانندگی رقبای ژاپنی و کره‌ای این خودرو سابقه درخشان‌تری دارند. اما در صورتی که مدیران خودرو شرایط فروش مناسبی را برای این سدان لوکس خود در نظر بگیرد احتمالا استقبال از این خودرو بالا رفته و تبدیل به یک خودروی پرطرفدار شود.

کد خبر 691358 برچسب‌ها خودرو - جهانی بازار خودرو خودرو - ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خودرو جهانی بازار خودرو خودرو ایرانی پیست آزادی مدیران خودرو نسبت به نسخه آریزو ۶ پرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۴۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند

در حالی منابع ارزی کشور با محدودیت‌های بسیار روبه‌روست و صنایع تولیدی مهم کشور همچون خودروسازان (تولیدی)، قطعه‌سازان، صنعت تایر و دیگر صنایع با مشکل تامین ارز مورد نیاز دست و پنجه نرم می‌کنند که مونتاژکاران بیشترین وارثان ارز کشور هستند و بعضا آن‌هایی که ارز کلان اخذ کرده مجدد در صف‌های تخصیص ارز آن هم مجدد با رقم‌های بالا دیده می‌شوند.

به گزارش ایسنا، منابع ارزی کشور به عنوان یک ثروت ملی همواره باید مورد استفاده مناسب و حداکثری در راستای توسعه و آبادانی کشور قرار گیرد، طی سال‌های اخیر هم که منابع ارزی کشور با محدودیت روبرو بوده، مدیریت منابع و مصارف ارزی اهمیت چند برابری یافته است؛ به طور نمونه طی سال‌های اخیر کالا‌های اساسی و به‌ویژه مواد غذایی و دارو در صف اول تخصیص ارز قرار داشتند.

در این بین بسیاری از صنایع کشور که از قضا صنعت مادر، بزرگ و اصلی هم هستند، با مشکل تامین ارز برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود روبرو بودند و هستند. به طور نمونه قطعه‌سازان کشور که از مهمترین حلقه زنجیره تامین و تولید خودرو و از جمله مهمترین صنایع کشور به حساب می‌آیند، چند سالی است که تحت فشار تامین منابع ارزی قرار دارند و گلایه‌مند از "چینی‌زه شدن" مجموعه صنعت خودرو هستند.

در این رابطه، رئیس انجمن و رئیس کمیته مواداولیه انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی به صراحت اعلام می‌کند که "یکی از مشکلات اصلی، موضوع تامین ارز مورد نیاز خودروسازان است؛ وقتی قرار است ارز خودروساز تامین شود، می‌شنویم که گفته می‌شود، ارز وجود ندارد، اما در مقابل شاهد هستیم که ارز مورد نیازخودروسازان مونتاژکار چینی، به راحتی تامین می‌شود!

نکته مهم، اما اینجاست در حالیکه برای دو خودروساز بزرگ با میانگین ارزبری ۲۰۰۰ الی ۲۵۰۰ دلار برای هر محصول، ارزی (ارز تالار دوم/ مرکز مبادله) وجود ندارد، اما برای خودرو‌های مونتاژی چینی، بعضاً ۱۴ تا ۱۶ هزار دلار ارز (به نرخ مرکز مبادله) تخصیص داده می‌شود و به‌راحتی قطعات آن‌ها وارد، مونتاژ انجام و عرضه صورت می‌گیرد؛ اما همانطور که اشاره شد، تامین ارز برای تولید محصولات داخلی، چالشی بزرگ است.

بررسی آمار گمرک نشان می‌دهد که تنها یکی از خودروسازان مونتاژی که البته بیشترین تیراژ تولید خودرو‌های مونتاژی چینی را هم دارد، رقمی بالغ بر یک میلیارد تومان ارز در سال گذشته دریافت کرده است.

این درحالیست که این شرکت طی چند نوبت طی یکسال اخیر، قیمت محصولات خود را به‌روز کرده است، اما باتوجه به اینکه در یک نوبت به طور مثال قیمت یک یا دو محصول به‌روز شده (نه همه محصولات؛ بلکه محصولاتی که در مرحله اول مشمول افزایش قیمت نشده بودند) بود، به طور کلی می‌توان گفت که دو یا سه مرتبه قیمت محصولاتش در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت.

طبق آمار گمرک، در سال گذشته مجموع ارزش ریالی صادرات کشور قریب به ۸۷ میلیارد دلار و میزان ارز واردات ۶۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است؛ از میزان بالغ بر ۶۶ میلیارد دلار واردات صورت گرفته به کشور در سال ۱۴۰۲، حدود شش میلیارد دلار مربوط به اجزا و قطعات خودرو، ۷۸۲ میلیون دلار مربوط به اجزا و قطعات موتورسیکلت، ۸۵۰ میلیون دلار مربوط به واردات کشنده (کامیون) و ۲۲۴ میلیون دلار نیز مربوط به واردات ۱۱ هزار و ۲۳۶ دستگاه خودرو سواری بوده است.

از سوی دیگر در مجموع خودروسازان کشور در یکساله ۱۴۰۲، یک میلیون و ۳۳۸ هزار و ۸۵۶ با سهم ۷۷ درصدی خودروسازان بزرگ (۱.۰۳۱.۹۴۷) و با سهم ۲۳ درصدی، ۳۰۶ هزار و ۹۰۹ دستگاه خودرو در خودروسازان خصوصی، به تولید رسیده است.

در صورتی که قیمت کارخانه خودرو‌های سواری و وانت مبنای محاسبه قرار گیرد، میزان فروش این خودرو‌ها در سال گذشته به ۷۶۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که با در نظرگرفتن متوسط قیمت دلار آزاد در بازار سال ۱۴۰۲ (۵۱ هزار و ۵۰۰ تومان)، این رقم معادل ۱۴ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار، محاسبه می‌شود.

مضاف بر این، با احتساب ارزش خودرو‌های وارداتی به ارقام فوق، (براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول) در نهایت فروش خودرو‌های سواری و وانت در سال ۱۴۰۲ در ایران از ۱۵ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت و متوسط قیمت خودرو در کشور به حدود ۶۰۰ میلیون تومان (حدود ۱۱.۵ دلار) برآورد می‌شود.

از جهتی دیگر، گزارش گمرک از ۱۰۰ واردکننده اول کشور و میزان ارز دریافتی در سال ۱۴۰۲، قابل بررسی است؛ در این لیست، اسامی ۲۱ شرکت فعال در زمینه مجموعه صنعت خودرو درج شده که هشت مورد آن شرکت‌های خودروساز سواری و در سر لیست این خودروسازان، صنایع خودروسازی مدیران‌خودرو قرار گرفته است. همچنین نام پنج تولیدکننده خودرو‌های تجاری، دو شرکت تولیدکننده موتورسیکلت و شش شرکت فعال در زمینه تامین قطعات دیده می‌شود.

جمع ارزش واردات این ۲۱ شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۸.۸ درصد از کل ارزش واردات و معادل پنج میلیارد و ۸۵ میلیون میلیون دلار ثبت شده که از این میزان، به ترتیب ارزش واردات سازندگان خودرو‌های سواری و وانت بالغ بر ۳.۳ میلیارد دلار، شرکت‌های فعال در زمینه تامین قطعات ۱.۴۶ میلیارد دلار، تولیدکنندگان خودرو‌های سنگین ۸۸۰ میلیون دلار و سازندگان موتورسیکلت ۱۸۰ میلیون دلار گزارش شده است.

طبق آمار در وزارت صمت در این رابطه، به طور متوسط و تقریبی، هر خودروی ایران‌خودرو ۳۳۲۷ دلار و هر خودروی سایپا ۲۲۲۶ دلار ارزبری در سال ۱۴۰۲ داشته است؛ برای خودروسازان خصوصی در مجموع قریب به سه میلیارد دلار اختصاص داده شد که بالغ بر یک میلیارد آن صرفا به گروه مدیران‌خودرو اختصاص یافت. ۵۴۰ میلیون دلار سهم کرمان‌موتور، ۳۰۰ میلیون دلار سهم بهمن‌موتور، ۱۴۰ میلیون دلار سهم آرین‌پارس موتور، ۱۱۰ میلیون دلار سهم فرداموتورز و ۷۰ میلیون دلار سهم ماموت قرار گرفت.

باتوجه به متوسط نرخ ارز تخصیص یافته به هر دستگاه، برای محصولات مدیران‌خودرو نرخ ارزبری برای هر محصول ۱۲.۸ دلار، برای کرمان‌موتور ۹.۲ دلار، بهمن‌موتور و فرداموتورز هریک ۱۳ دلار، آرین‌پارس موتور ۱۴.۵ دلار و ماموت‌خودرو ۱۷،۲۴۱ دلار محاسبه می‌شود.

براساس آمار و ارقام فوق و بررسی‌ها می‌توان به جرائت گفت که در حالی منابع ارزی کشور با محدودیت‌های بسیار روبه‌روست و صنایع تولیدی مهم کشور همچون خودروسازان (تولیدی)، قطعه‌سازان، صنعت تایر و دیگر صنایع با مشکل تامین ارز مورد نیاز دست و پنجه نرم می‌کنند که مونتاژکاران بیشترین وارثان ارز کشور هستند و بعضا آن‌هایی که ارز کلان اخذ کرده کرده مجدد در صف‌های تخصیص ارز آن هم مجدد با رقم‌های بالا دیده می‌شوند.

درحالیکه خودروسازان داخلی برای تولید محصولی ایرانی و داخلی، نیاز به ارز کمتری داشته و دریافت به‌موقع و مکفی ارز می‌تواند گره‌گشای بخش اعظمی از مشکلات مجموعه صنعت خودروسازی کشور (از تامین‌کنندگان مواداولیه و قطعه‌سازان تا صنایع زیرمجموعه همچون تایر) باشد تا در تحقق برنامه‌های تولید و افزایش تولید خودرو، گامی بزرگ برداشته شود، اما این ارز به مونتاژکاران چینی (که برای تولید یک محصول تقریبا هفت الی هشت برابر ارز بیشتری نسبت به داخلی‌ها مصرف می‌کنند) تخصیص پیدا می‌کند.

چینی‌زه شدن صنعت خودروی کشور، صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی را به شدت نگران کرده است؛ به گونه‌ای که دغدغه اصلی امسال تولیدکنندگان، چینی شدن این صنعت وابستگی به چین در صنعت خودرو است که به شکل غیرقابل باوری در حال افزایش است.

این درحالیست که در مقطعی نیز بخاطر داریم که سال گذشته، مسئولان وزارت صمت، آب پاکی را بر دست خودروسازان ریخته و اعلام کردند که خودروسازان بایستی خود، فکری برای تامین ارز مورد نیاز کرده و از ارز‌های صادراتی استفاده کنند.

این درحالیست چندی پیش، عزت‌الله اکبری تالارپشتی- رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی- ضمن مزمت اینکه مدام اعلام می‌شود «ارز نداریم، ارز نداریم» تصریح کرد: آیا از این موضوع خجالت نمی‌کشید؟ پس از ۴۴ سال چرا باید جوری مدیریت کرد که به چنین وضعیتی برسیم؟ به وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام کرده‌ایم که بخش صنعت و معدن باید در تامین ارز به نفت و گاز طعنه بزند؛ اینکه بگوییم صنعت ارز ندارد، واقعاً خجالت آور است.

وی با بیان اینکه از رئیس کل بانک مرکزی و وزیر صمت طی دو مرتبه، یکبار شش صبح و بار دوم عصر دعوت کرده و درخواست کرده‌ایم که تخصیص ارز صنایع را معطل نگذارند، گفت: رئیس کل بانک مرکزی در جلسه دوم اعلام کرد که صنعت هرچه درخواست ارز داشته، تخصیص داده‌ایم و وزیر صمت نیز این موضوع را رد نکرد.

البته ناگفته نماند که هرچند که گروه صنعتی مدیران‌خودرو بیشترین ارز را دریافت کرده، اما میزان تیراژ تولید آن نیز پس از دو خودروساز بزرگ، بیشترین تیراژ تولید خودرو بوده است؛ بنابراین هرچند ارز زیادی را دریافت کرده و همیشه دغدغه افزایش قیمت و به‌روزسانی محصول دارد، اما بنظر می‌رسد در تولید کم نگذاشته باشد.

همانطور که اشاره شد از مجموع یک میلیون و ۳۳۸ هزار و ۸۵۶ دستگاه خودروی تولیدی در کشور در سال گذشته، ۳۰۶ هزار و ۹۰۹ دستگاه خودرو توسط بخش خصوصی تولید شده که ۲۵۱ هزار و ۵۷ دستگاه آن سواری‌هاست.

گفتنی است باتوجه به اینکه صنعت خودروسازی و زیرمجموعه آن (قطعه‌سازی، تایر و...) در کالا‌های اساسی قرار ندارند، ارز تخصیصی آن‌ها ارز تالار دوم (مرکز مبادله) محاسبه شده و تخصیص داده شده است.

دیگر خبرها

  • خودروهای باکیفیت صفر کیلومتری که با قیمت چینی‌های بازار ایران می‌شود خرید، البته در خارج/عکس
  • بی وای دی شارک : این پیکاپ چینی، خارجی شد! (+تصاویر)
  • رولز-رویس اسپکتر با امضای منصوری؛ تجربه ای بی نظیر از دنیای لوکس برقی (عکس)
  • شماره‌گذاری خودروی ایکس ۵۵ پرو متوقف شد
  • رولز رویس لوکس‌ترین خودرو شاسی‌بلند دنیا را با الهام از آسمان‌خراش‌ها رونمایی کرد (+عکس)
  • خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • رونمایی از لوکس‌ترین خودرو شاسی‌بلند دنیا؛ رولز رویس کالینان (فیلم)
  • سنگ تمام زاکانی برای چینی‌ها؛ بنرهای جنجالی شهرداری تهران برای مقایسه خودروی داخلی با چینی/ عکس
  • رولزرویس کولینان ۲۰۲۵ سری ۲، لوکس‌تر و خشن‌تر از قبل / عکس
  • تصادف دو خودروی سواری در جاده کرج - چالوس